onsdag 31. januar 2018

Vitamin b12 mangel

Mangel på vitamin Bkan skyldes utilstrekkelig inntak via kostholdet, eller redusert opptak av vitamin Bfra tarmen. Kroppen har et behov for cirka 6-mikrogram vitamin Bper dag. Som regel tar det noen år før det oppstår mangel på B1 selv om man får i .

Symptomer på B-vitaminmangel kan variere fra person til person, i likhet. Det fører til at slimhinnene er ekstra følsomme for mangel på vitamin Bog folat. Vitamin Bbehøves for mange av kroppens viktige funksjoner, blant annet i produksjonen av røde blodlegemer og cellenes energiomsetning.


B12: Mangel på vitamin Ber svært vanlig, og risikoen er økende med alderen.

Men det finnes to svært ulike grunner til at denne typen . Vitamin B12-mangel kan gjøre deg blodfattig. Det betyr at blodet ikke er i stand til å frakte oksygen rundt i kroppen så godt som det burde. Hva er vitamin B- mangel og pernisiøs anemi (blodmangel utløst av vitamin B12-mangel)? Ved blodmangel (anemi) forstås enten mangel på antallet av røde . Vegetarianere bør passe på at de får nok vitamin B12; Eldre med lite inntak av mat. Man antar at av de eldre i nordiske land lider av Bmangel.


B12-mangel hos mennesker skyldes: - Dårlig opptak av vitaminet, som nesten alltid skyldes mangel på intrinsisk faktor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg