onsdag 17. januar 2018

Hoste som ikke gir seg barn

Hosten forverrer seg ved anstrengelse og enkelte barn kan hoste til de brekker seg. Antibiotikabehandling hjelper ikke på plagene og gjør ikke barnet fortere friskt. Gi slimløsende midler dersom barnet er plaget av seigt slim.

Barn kan hoste ganske lenge før det gir seg, akkurat som oss voksne, sier Hanne. Men det er også mulig å ha lungebetennelse som ikke er så lett å oppdage. Vanlig forkjølte barn har som regel en uke eller to der de ikke hoster, før det. Disse barna kan raskt få problemer med å få i seg nok væske hvis de blir syke, sier hun. Det er imidlertid viktig å merke seg at forkjølelseshoste skal gå over igjen.


Det er som regel ikke riktig å gi barn hostedempende medisiner. Barnet kan da slime og hoste i det som føles som en evighet. Dersom hosten ikke gir seg, synes jeg også at dere skal få ham utredet for . Lær om de vanligste typene hoste barnet kan ha. Nei, så fremt barnet ikke også har pådratt seg en bakteriell infeksjon, så hjelper. Kikhoste er en luftveisinfeksjon som kan gi alvorlige symptomer, spesielt hos de.


Hoste er svært vanlig hos barn, men det er ikke. Noen virusinfeksjoner kan gi hoste i opptil et par måneder uten. Hvis anfallet ikke gir seg eller barnet fortsatt puster tungt . Det er mange tilstander som kan gi hoste hos barn.


Ved forkjølelse og bronkitt med feber anbefaler vi at barnet får i seg rikelig med drikke. Marianne Borlaug vil ikke gi noen generelle råd om hvorvidt barnet kan gå i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg