onsdag 31. januar 2018

Rense sår med saltvann

Ulike væsker blir brukt for å rense sår, men mange bruker helst alminnelig. Saltvann som blir laget for dette formålet er i balanse med . Ved sårbehandling er det meget viktig at man renser såret grundig for å.

Nokre bruker pyrisept til å rense sår, men pyrisept gir også resistens. Har selv både brukt klorhexidin og eller saltvann. Har lest noen bruker noe pulver men husker ikke helt hva.


Venøse sår kan være vanskelig å behandle, kan komme tilbake og står i fare for infeksjon.

Bruk saltvann til å rense et sår fordi saltvann er trygt, effektivt, lett . Svar på denne tråden, Canis diskusjonsforum - Åpent forum. Basing dog training on a misunderstanding of . De beste tipsene om hvordan du kan beskytte sår mot vann og infeksjoner med. Hvis du ikke får renset såret ordentlig, må du oppsøke medisinsk hjelp.


Her finner du saltvann i ulike beholdere og størrelser. Når vasker man sår med klorhexidin og når med sterilt saltvann? At det er blør er bare en fordel for det renser såret for skitt og bakterier.


De færreste sårskader er alvorlige og kan derfor tas hånd om i hjemmet, sier lege.

Det beste er derfor å rense såret med litt fysiologisk saltvann ( ) eller . Sårrensing med springvann av god kvalitet øker ikke infeksjonsfaren, sammenlignet med rensing av sår med sterilt vann og saltvann. Små skrubbsår og andre sår gror vanligvis uten behandling, men desinfisering av såret er viktig. Fjern skitt med sterilt saltvann, for eksempel Pyricare. Enten ved å spyle det rent, eller vaske såret med en kompress eller en bomullsdott inntrukket med . Rett vann kan være harde på sår, men en enkel saltvannsoppløsning kan rense såret, være beroligende og hjelpe avverge infeksjon.


Tulla mi har fått en infeksjon i øret, og må da renses hver dag med saltvann. Synes det var bortkastet penger å kjøpe saltvann på apotaket, . Renser såret med klorhexidin, kjøpes på apoteket reseptfri, en god sårsalve gjerne med. Er også greit å ha engangsampuller med saltvann.


Vann fra krana som rensemiddel økte ikke antall infeksjoner hos voksne med akutte sår sammen- lignet med saltvann. Ved stell av epiostomi-sår var det ingen . Totalt ble elleve studier inkludert og seks av dem sammenlignet isotont saltvann med springvann. Tre studier sammenlignet rensing av sår med .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg