fredag 12. januar 2018

Fettløselige vitaminer

Fettløselige vitaminer absorberes sammen med fettet, går inn i lymfen og transporteres ved hjelp av proteiner. Overskudd lagres i kroppen, og det er derfor viktig . Fettløselige vitaminer, omfatter A-, D-, E- og K-vitamin.

Overskudd lagres i kroppen, i motsetning til de vannløselige vitaminene, der . Lagringskapasiteten i kroppen varierer og er størst for de fettløselige vitaminene (flere måneder eller flere år), mens lagrene av vannløselige . Betegnelsene vannløselige og fettløselige vitaminer sier noe om hvor lenge kroppen kan lagre vitaminene. Lurer du på hva de forskjellige vitaminene og mineralene er godt for?

Og hva som er forskjellen på fettløselige og vannløselige vitaminer? Vitaminer deles inn i to grupper: vannløselige og fettløselige. Her får du informasjon om fettløselige vitaminer: Daglig anbefalt inntak, funksjoner, matkilder, overdose- og mangelsymptomer.


Gå til Vannløselige og fettløselige vitaminer - De fettløselige vitaminene (A, E og K) kan lagres i kroppen hvis vi får mer av dem enn vi trenger. De fettløselige vitaminene er vitamin A, E og K. Fettløselige vitaminer skiller seg fra vannløselige vitaminene på mange måter. Både fettløselige vitaminer og vannløselige vitaminer er svært næringsrik.


Det er derfor mange mennesker tror de er de samme. Fagstoff: Ordet vitaminer kommer av vita som betyr liv, og amin som er en kjemisk.

B-vitaminer og vitamin C); fettløselige vitaminer . Fagstoff: Vitaminer er stoffer som er livsnødvendige for oss, men som vi bare. Vitamin A, E og K er fettløselige og kan lagres i kroppen. Vitamin A, E og K er fettløselige, mens de andre er vannløselige. Forskjellen er viktig siden den sier noe om hvor lett et overskudd av vitaminer skilles ut av . Fettløselige vitaminer er en gruppe av essensielle næringsstoffer, som består av A, E og K-vitaminer, som kroppen trenger i små doser for å opprettholde en . B-vitaminene, som omfatter forskjellige stoffer med ulike funksjoner, og vitamin C er vannløselige. Gruppen av fettløselige vitaminer omfatter . Vitamin A, E og K er fettløselige og finnes mest i fete matvarer.


Vitamin A er nødvendig for at synet skal fungere normalt. De fettløselige vitaminene lagres i kroppen. Dette betyr at man ikke trenger å få i seg disse vitaminene så ofte.


Faren er at muligheten for overdosering er til . Siden barndommen har han lært oss at vitaminer er de viktigste forbindelser som er nødvendig for en sunn kropp. Så er frisk frukt og grønnsaker i kostholdet vårt . Når bukspyttkjertelen ikke fungerer, vil opptaket av fett og de fettløselige .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg