onsdag 31. januar 2018

Mat d vitamin

Enkelte matvarer er beriket med vitamin for eksempel ekstra lett melk, smør og margarin. Den viktigste kilden til D-vitamin i den norske hverdagskosten er fet fisk. D-vitamin er viktig for blant annet immunforsvaret, samt oppbygging og .

Vitamin D er helt nødvendig for å ta opp kalsium fra maten. Uten vitamin D spiller det ingen rolle om du har et kalsiumrikt kosthol da forsvinner . Det finnes dessverre ikke så mange matvarer som inneholder D-vitamin naturlig. Det skyldes at kroppen din primært er laget for å få i seg .

RIK PÅ D-VITAMIN: Laksen er en ypperlig kilde til D-vitamin. Gode kilder til vitamin D er sollys og mat som fet fisk (som laks og makrell), egg, tran og beriket margarin og melk. Strengt tatt er ikke dette stoffet et vitamin, siden . Kilder til vitamin D er sollys (vitamin D dannes i huden ved soling) eller vitamin D rike matvarer som f. Viktig å huske at frukt og grønnsaker ikke inneholder vitamin D. Kolekalsiferol finnes i noen animalske matvarer.


B-vitaminene er viktig i prosessen der mat omdannes til energi. D-vitamin er helt nødvendig for at kroppen skal kunne nyttiggjøre seg kalsium . Vitamin D i mat får vi främst i oss från fisk till exempel innehåller lax, sill, makrill och tilapia mycket vitamin D.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg