fredag 13. april 2018

Hepatitt d

Hepatitt D-virus er et ufullstendig virus som sammen med hepatitt B virus kan gi leverbetennelse (hepatitt). Hepatitt D er ein infeksjonssjukdom i levra med hepatitt D-virus (HDV) som årsak. Det er eit ufullstendig virus som utan hepatitt B-virus korkje kan overførast .

Medisin › Blod og immunsystem › InfeksjonsmedisinBufretLignende5. Hepatitt, betennelse i leveren, kan ha en rekke årsaker og varierende. Hepatitt D skyldes HDV (hepatitt D-virus), som er et inkomplett virus. Hepatitt D angriper kun pasienter som har en akutt eller kronisk infeksjon med hepatitt B.

Den overføres vanligvis kun ved inokulasjon og sees omtrent . Hepatitt også kalt deltaviruset, er en infeksjon som gjør at leveren hovner opp. Det forårsakes av hepatitt D-viruset (HDV), men er uvanlig i USA. Hepatitt D-virus (HDV) er et inkomplett virus som krever symbiose med hepatitt B-virus. Hepatitt D-virus(deltavirus, HDV) er et inkomplett RNA-virus som først ble påvist i 1977.


Membranen består av HBsAg, og viruset forekommer . Hepatitt er karakterisert ved at en del av cellene i leveren blir ødelagt, og at det kan. Smittsom virushepatitt av typene hepatitt B, hepatitt C og hepatitt D. Hepatitt også kjent som hepatitt deltaet, er en virusinfeksjon i leveren som er leid inn av sprøytemisbrukere, folk som har flere seksualpartnere, personer som .

Italiensk lege Mario Rizzetto gjort en sjanse funn av hepatitt D-viruset HDV i 19mens han gjorde forskning på pasienter med hepatitt B.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg