mandag 23. april 2018

Kløe hund

Grunnen til at en hund klør seg kan være mange. Før man går til veterinæren er det lurt å prøve lage en sjekkliste i håp om å lokalisere problemet, dersom det er . Slikker den pelsen sin, biter seg i labbene eller ruller rundt på en måte du ikke kjenner igjen?

En av de vanligste årsakene til at en hund begynner å klø seg, er at den har blitt smittet med parasitter fra en annen hund. En kløende hund er en av de vanligste årsakene til at veterinær oppsøkes. Noe kløe er normalt, men det fins også mange tilstander som fører til unormal kløe.


I denne artikkelen vil vi omtale de mest vanlige årsakene til kløe hos hund.

Kløe er svært plagsomt for hunden og fører til nedsatt livskvalitet og allmenn tilstand. Kløe hos hund kan ytre seg på mange måter. De kan rive i potene, bite, slikke seg eller på andre måter forsøke å komme til der de vil klø. Hunder med allergi klør seg ofte i ansiktet, ørene, armhulene og i lysken.


Diagnosen stilles ofte ved hjelp av elimineringsdiett eller blodprøver. Mange hunder klør, mer eller mindre, og kløe kan ha veldig mange årsaker. At hunden driver noe pelsstell (småbiter i pelsen) kan være normal.


Hunder som klør vil ofte krafse med labbene eller gni seg inntil gjenstander eller mot underlaget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg