fredag 27. april 2018

Antibiotika ørebetennelse

Bruk av antibiotika ved ørebetennelse er omdiskutert, og vil som regel ikke hjelpe. De fleste tilfeller skyldes virus, og antibiotika har ingen effekt på virus. Antibiotika kan hjelpe barnet å komme seg raskere ved en ørebetennelse.


Antibiotika er et legemiddel som dreper bakterier. Bakgrunn: Ørebetennelse er en infeksjon bak trommehinnen i mellomøret og kalles derfor også. Tidligere ga antibiotika raskt til alle med ørebetennelse. Et lett tilfelle av ørebetennelse trenger ikke antibiotikabehandling. Ved manglende bedring (eller forverrelse) etter 1-døgn, kan antibiotika . Barn er mer utsatt for ørebetennelse enn voksne.


Gi antibiotika KUN hvis det er påvist at ørebetennelsen skyldes bakterier. Tidligere ga man antibiotika raskt til alle med ørebetennelse. Symptomer på ørebetennelse; Gode råd ved ørebetennelse. Det er ikke alltid antibiotika er nødvendig ved mellomørebetennelse. Antibiotika er viktige og effektive medisiner i behandling av infeksjoner som skyldes bakterier.


Uriktig bruk av antibiotika kan føre til . Ytre ørebetennelse kan være vanskelig å behandle.

Normalt vil imidlertid øredråper som inneholder antibiotika og et soppdrepende middel få . Her finner du mer informajon om hva og hvordan du bør forholde deg når barnet ditt . Valg av antibiotika gjøres som regel på grunnlag av en bakteriologisk prøve, eventuelt må førstevalg av antibiotika være penicillin. Skal vel en del til før man får antibiotika mot ørebetennelse. Fikk faktisk i dag til sønnen min, men da etter en dager uten særlig bedring. Hun har hatt vedvarende feber i flere dager nå så øegen konstanterte kraftig ørevekr og hun fikk flytende antibiotika, men det er vnaskelig å få . Det skal med få unntak ikke gis antibiotika.


Tilstanden er vanligvis ufarlig og selvbegrensende, og det er ikke vist at antibiotika reduserer komplikasjonsfrekvensen vesentlig. Tegn på ørebetennelse hos spedbarn er ofte mer usikre, skiketokter kan. Ved virusinfeksjon er det ingen vits i å gi antibiotika (penicillin). Det demper betennelsen og tørker opp i øret.


Paracetamol kan ha smertedempende effekt. Akutt otitis media hos ellers friske barn skal ikke behandles . Så langt det er forsvarlig unngår vi å gi disse barna mye antibiotika. Når bør fastlegen henvise barnet med ørebetennelse videre til spesialist? Dersom det er startet opp med antibiotika og antibiotikaen ikke .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg