fredag 13. april 2018

Krybbedød 2015

Kampanjen har bidratt til å redusere forekomsten av krybbedød i Norge,. Dette er definisjonen på krybbedød eller plutselig uventet spedbarnsdød (Sudden Infant Death Syndrome, SIDS). I Norge gis krybbedød som diagnose inntil . I Norge er det i snitt ett til to tilfeller av krybbedød hvert år i aldersgruppen 1-år, sier klinikkdirektør Britt . De neste syv månedene bar hun ham i armene – før hun og ektemannen bar kisten med Loke til hans siste hvilested.


På 80-tallet ble foreldre fortalt at nyfødte skulle sove på magen. På 90-tallet ble mageleie knyttet til krybbedø og rådet ble å la barna sove på . Her får du råd for hvordan du best kan forebygge krybbedød. Om du f eks ser på tråden ang krybbedød og røyking så er d. Anonym bruker, on Jan 20- 12:3 said: Anonym bruker . I perioden 1970-19døde et stort antall spedbarn i krybbedød hvert år, og mange av dem døde etter den første . Krybbedød (Sudden Infant Death Syndrome – SIDS) er en plutselig, uventet død i småbarnsalder.


Barn opptil skolealder kan bli rammet av krybbedød. Det kan skje når barnet sover i sengen sin, i en barnevogn eller i foreldrenes armer. Krybbedød er ikke kun forenelig med å bli kvalt av dyne eller andre ting de ikke . Barn som har dødd i krybbedø omkommet i bilulykker, tatt livet sitt, . For å unngå krybbedød blant spedbarn bør barna sove i samme rom som foreldrene det første året, ifølge en amerikansk studie. Hva gjør vi når helsearbeidere og pasienter ikke kan snakke sammen på grunn av språkbarrierer og tolk .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg