onsdag 18. april 2018

Fotsopp smitte

Voksne menn rammes hyppigst, mens fotsopp hos barn er uvanlig. Soppen trives i fuktige og varme omgivelser, og smitte skjer vanligvis . Fotsopp er en hudinfeksjon forårsaket av en liten sopp.

Det er veldig lett å bli smittet, for eksempel ved å gå barbent i garderober og dusjer på treningssentre. Fotsopp smitter lett, for eksempel ved å gå barbent i garderober og dusjer på treningssentre, ifølge Helsedirektoratet. Fotsopp skyldes at vi blir smittet med såkalte soppsporer i det ytterste laget av huden.


Som oftest vil ikke disse sporene trives på huden.

Fotsopp skyldes en infeksjon med hudsopp (dermatofytter). Fotsopp er smittsomt og smitter både ved direkte kontakt og ved indirekte kontakt med for . Blant fotballspillere og militære er fotsopp ikke uvanlig. Den forekommer vanligst hos menn, og er uvanlig hos barn. Fotsopp (tinea pedis) er en vanlig soppinfeksjon som mange kan pådra seg. Tilstanden smitter lett på offentlige steder som i kommunale dusjer, garderober og i . Denne soppen finnes overalt rundt oss, og kan smitte fra dyr, mellom mennesker og direkte fra jord til.


Fotsopp er en av de mest vanlige hudsykdommene. Fotsopp er svært smittsomt og bør behandles.

Det er viktig å påpeke at fotsopp er meget smittefarlig og smittes lett over til andre ved at man går på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg