fredag 27. april 2018

Hudkreft tidlig stadium

Seneffekter er sjeldent ved hudkreft, dersom kreften blir oppdaget på et tidlig stadium. I noen tilfeller kan det være aktuelt med hudtransplantasjon, som for . For mange er hudkreft knyttet til begrepet malignt melanom.

Hudkreft er også en krefttype man selv kan forebygge og gjenkjenne på et tidlig stadium. De tre vanligste formene for hudkreft er basalcellekarsinom,. Prognosen er i tidlige stadier go men ubehandlet kan svulsten spre seg til . Les mer om ABCDE regelen for å oppdage slike forandringer tidlig.

Bowens sykdoBowens sykdom er et mellomstadium mellom aktiniske keratoser (forstadium til hudkreft) og plateepitelkreft . Når kreften blir behandlet i en tidlig fase, har hudkreft-pasientene en mye bedre prognose. Derfor lønner det seg å kjenne de viktige søk lege-signalene. Det er viktig at helsevesenet overvåker denne gruppen ekstra godt med tanke på å oppdage ny kreft på et tidlig stadium, sier forsker Trude Eid . Som alle andre kreftformer for å behandle . I tidlig stadiet kan føflekk kreft være svært vanskelig å oppdage. Det kan være små forandringer i farge og fasong.


Malignt melanom er en type hudkreft som vanligvis starter i en føflekk på huden din. Det er viktig å oppdage føflekkreft på et tidlig stadium.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg