mandag 30. april 2018

Herpes inni munnen

Herpes simplex virus type er imidlertid av den snille typen. Det kan forårsake en akutt, ufarlig infeksjon i munnen til småbarn. De fleste munnsår forårsakes av herpes simplex-viruset, som tre av fem.

I oktober i fjor fikk jeg et utbrudd av herpes simplex inni munnen. After er som oftest små slimhinnesår, vanligvis lyserøde med rød ran inne i munnen. Sår og blemmer i munnen er normalt forbigående og skyldes vanligvis after.


Den som selv har herpes på munnen vil nok vanligvis ikke få det nedentil fordi man.

Herpes kan man også ha blitt smittet av, og langt fra alle får utbrudd . Herpes simplex virus (HSV-1) er viruset som forårsaker forkjølelsessår. Selv om disse vanligvis vises utenfor munnen, kan de vises i enkelte deler av munnen. Virusinfeksjoner som gir blemmer og sår i munnen og dette er en vanlig tilstand. Flere virus kan forårsake blemmer i munnen, men Herpes simplex virus (HSV) . Det kommer fra herpes simplex-viruset som ligger i dvale i kroppen. Om man får munnsår inni munnen er det som regel aldri herpes.


Tips om det og motaes med takk sånn at alle kan få se inni munnen min :-). Far i huset har herpessår på leppene, 2-utbrudd i året.

Som du sikkert vet, så kan vannkopper også gi sår inne i munnen, men det høres ikke ut som om det. Dersom man får utbrudd i munnen, gir dette typiske forkjølelsessår. Begge variantene av herpes, både HSV-og HSV-kan smitte til underlivet. Et svekket immunforsvar gjør at herpes kan bryte ut i munnsår ganske raskt.


Jeg hadde blemma inni munnen og skylte regelmessig med vademecum. Hei, er det noen fler som får sår inni munnen nå? Ikke herpes utenpå leppene, men sår (nesten som når man biter seg på innsiden av kinnet) . De hadde heller ikke blemmer på leppene, men inni munnen og på tungen. Tilbakevendende vonde sår i munnen (munnskåld - after - aftøs stomatitt).


Det finnes to slags herpes simplex - virus (HSV). Begge typer kan angripe hud og slimhinner over hele kroppen. Hyppigst ser man at HSV-angriper munn og . Jeg har lest at munnsår i form av herpes også kan smitte underlivet?


Herpessår vises på og rundt leppene som væskefylte blemmer og de. Myrratiktur fortsatt det jeg synes fungerer best, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg