onsdag 25. april 2018

Hodepine hos barn

Grovt sett deles hodepine hos barn inn i tre typer: Spenningshodepine, migrene og hodepine som er forbundet med annen sykdom. Hodepine er som regel en ufarlig plage hos barn. Men i enkelte tilfeller trengs det behandling.

Når er det harmløst og når bør man besøke lege . Så mange som av barn og unge har hatt spredte hodepineepisoder. LITT OM FORSKJELLIGE FORMER FOR HODEPINE. Råd på nett om vanlige sykdommer hos barn.

Barn kan, på samme måte som voksne, få hodepine av mange årsaker. Hodepinen opptrer ofte i forbindelse med . Hodepine hos barn kan skyldes stress, lite aktivitet eller overvekt. Hodepine er blitt vanligere hos barn og ungdom.


Hodepinen sitter som et stramt bånd rundt hodet, og er moderat i styrke. Migrene hos barn og tenåringer kan være svært smertefullt og hemmende. De viktigste forskjellene mellom et migreneanfall og vanlig hodepine er følgende:.


Hodepine er et vanlig symptom i barnealderen og hodepine er som regel en ufarlig plage hos barn. Halvparten av alle skolebarn har hodepine .

Hodepine – Generelt Hodepine er et vanlig symptom i barnealderen. Hodepine hos barn er svært vanlig, og det viser seg at mange av dem har samme type spenningshodepine som voksne får, gjerne i perioder . Tidligere studier når det gjelder kartlegging av hodepine hos barn i denne aldersgruppen er hovedsakelig basert på foreldre eller legers rapportering. Ensidig hodepine, som regel mest uttalt i bakhodet.


Det kliniske bildet kan være atypisk hos barn og eldre. Bakteriell meningitt gir oftest et dramatisk sykdomsbilde, med sterk hodepine, feber, nakkestivhet og nedsatt allmenntilstand. Bokoversikt - Hodepine hos barn er et relativt hyppig forekommende symptom, og i de siste årene har man i økende grad innsett at tilstanden er . De fleste barn opplever hodepine opptil flere ganger i året.


Hos små barn kan tannverk, øreinfeksjoner og bihulebetennelse skape smerter . Ifølge statistikk 4- av barn lider av migrene. De fleste hodepine hos barn er godartet og indikerer ikke noe alvorlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg