mandag 28. november 2016

B vitamin i mat

Vi bør daglig spise mat som inneholder B-vitaminer, siden vitaminene ikke blir lagret i kroppen. Grovt brød og ølgjær er rike på B-vitamin. B12-vitamin er viktig for både nervesystemet og immunforsvaret.

Dette vitaminet finnes bare i animalske matvarer, og derfor må særlig . Aktive personer som mangler B-vitaminer, yter mindre under. B-vitaminene finnes i en rekke matvarer, og spiser du variert, får du i deg nok. Vitamin Bfår vi fra de fleste matvarer, men gode kilder er kjøtt, lever, kornvarer, poteter og bananer.

Melk, nøtter og grønnsaker bidrar også mye til inntaket i . Paprika inneholder fire ganger mer vitamin C enn appelsin. B-vitaminene er viktig i prosessen der mat omdannes til energi. Det finnes mange forskjellige B vitaminer, klikk deg videre for å lese om generelle funksjoner, kilder og behov. Det er også flere ulike typer vegetarianere.


I tillegg til vitamin C inneholder potet litt B-vitaminer, mineraler og sporstoffer. Vitamin B er en fellesbetegnelse på en gruppe vannløselige vitaminer med mange felles egenskaper. Det er ulike b-vitaminer den dag idag, som alle fyller . ET GODT VALG: Laks med brokkoli er en rett som både er rik på vitamin Bog på folat.


Meieriprodukter som melk, ost og yoghurt, kjøtt og fisk inneholder vitamin B12. Kvinner som ammer har et noe økt behov for vitamin B1 . For at kroppen skal ta opp vitamin B1 kreves magesyre, enzymet pepsin. Bfinnes ikke i vegetabilske matvarer (heller ikke i nøtter), . B-VITAMINER: Finnes i en rekke matvarer, som kjøtt, korn, egg og grønnsaker. Det finnes en rekke forskjellige B-vitaminer, og de er spesielt . Eldre er spesielt utsatt for B-vitaminmangel, først og fremst på grunn av ulike alderssykdommer. Noen eldre har problemer med å tygge vitaminrik mat som for . Mange velger derfor å ta et B-vitaminkompleks – som inneholder alle B-vitaminene – i tillegg til ekstra dosering av B1.


Du hører stadig om matvarer du bør unngå å spise. Havre er også rikt på b-vitaminer og inneholder også mineralene sink, jern, kalium og . Nesten alle typer mat har potensial til å inneholde B vitaminer. Disse essensielle næringsstoffene er viktige for normal kroppsfunksjoner, . B vitamin tabell Velkommen til Matoppskrift.


Denne tabellen henter sine data direkte fra . Kjøtt, ost og melk er gode kilder til vitamin B12. Mangel på vitamin Bkan skyldes utilstrekkelig inntak via kostholdet, eller redusert . Her kan det være på plass med litt bakgrunnsinformasjon om vitamin B1 som er. Både i tilskud beriket mat og animalske produkter kommer vitamin Bfra .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg