torsdag 3. november 2016

Diare hele tiden

Diaré, løs mage, hard mage og forstoppelse har mange årsaker. Diaré kan bli kritisk for barn og eldre som lett kan bli uttørret hvis diareen varer over noen tid. Kronisk diaré defineres som mer enn tre daglige tømminger av løs avføring i mer enn fire uker.

Diaré er hyppig, tynn avføring som ofte er ledsaget av oppkast og feber. Diaré kan oppstå plutselig, og er da ofte av kort varighet. Selv hadde jeg diaré i 2-måneder og endte opp med at. Ved å tarmbetennelse får jeg hele tiden opp Morbus Crohn og Cøliaki, . Akutt diaré går over av seg selv etter relativt kort tid. Akutt diaré skyldes ofte en infeksjon med virus eller bakterier.


Med diare mener vi vanligvis løs avføring tre ganger daglig eller oftere. Diaré, uvanlig hyppige eller tynne avføringer. Det er særlig når avføringsmønsteret forandrer seg over tid uten noen spesiell forklaring, at en . Mange pasienter kaller det diaré når de går ofte på do, selv om de ikke får tømt.


Til enhver tid sliter en av tre med endetarmsplager, men ingen snakker om det. Diare og løs mage kan ødelegge en hel ferie. Plagene forsvinner ofte i løpet av en times tid.

Altså, jeg går på do hele tiden for å gjøre nr 2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg