onsdag 16. november 2016

Blodsukker diabetes

Det er individuelle variasjoner i hvor følingsterskelen ligger og en entydig definisjon på hypoglykemi er . Blodsukkerverdien som måles etter til timers faste. Vanligvis er dette om morgenen før frokost.

Når man snakker om blodsukker snakker man egentlig om mengden med glukose som befinner seg i blodet til en hver tid. BufretLignendeHyperglykemi er for høyt blodsukker. De vanligste symptomene er tretthet og slapphet, hyppig vannlating, tørste, psykisk nedstemthet, hyppige infeksjoner, dårlig . Tidlige symptomer betegnes også føling. Du merker uro, skjelving, svimmelhet, svette, rask puls, hjertebank, . Hvis man har diabetes (sukkersyke) kan blodsukkeret noen ganger bli for høyt eller for lavt i forhold til disse grensene.


Lavt blodsukker (hypoglykemi) betyr at du har blodsukkerverdi på på 3. Symptomer på grunn av lavt blodsukkeret kalles føling. Blodsukker er det samme som glukose, og blir brukt som drivstoff i kroppen. Karbohydrater (og noen aminosyrer i proteiner) er det eneste næringsstoffet som får blodsukkeret til å stige. Du finner karbohydrater hovedsakelig i raffinert . Symptomer på føling Svette, uro, skjelving, sult, irritabilitet. Ved svært lavt blodsukker kan folk virke beruset og få et glassaktig blikk.


Diabetes og høyt blodsukker Hyperglykemi betyr at blodsukkeret er blitt høyere enn vanlig. Det kan skyldes at du har glemt å ta insulin eller tabletter, ikke har . Jeg er svært bekymret over min situasjon, jeg er en ung kvinne på 22år, med veldig høyt blodsukker, ingen i familien min har diabetes, . Blodsukker er et begrep som brukes om blodets innhold av glukose (druesukker). Personer som har sykdommen diabetes har et unormalt høyt blodsukkernivå.


Den største utfordringen i behandlingen av diabetes er å regulere blodsukkeret så godt at man unngår senkomplikasjoner som hjerte- og . Alle som har diabetes har for mye sukker i blodet. Hver gang vi spiser karbohydrater øker blodsukkeret. Dette fører til at det skilles ut insulin fra bukspyttkjertelen. Blodsukkerapparater er et viktig og svært nyttig hjelpemiddel i egenbehandlingen av diabetes.


Bruk likevel litt tid på å lære deg å kjenne igjen symptomene på . Hvis du har diabetes, har du en tendens til å få for høyt blodsukker. Når legene sier blodsukker, mener de glukose som også kalles druesukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg