torsdag 24. november 2016

Mineraler

Mineraler er homogene, naturlig forekommende, faste, uorganiske stoffer med en definert krystallstruktur av atomer av bestemte grunnstoffer som sitter i . Mineral_(ernæring)BufretLignendeInnen ernæring er mineraler grunnstoffer som er nødvendige for alle levende organismer, utenom karbon, hydrogen, nitrogen og oksygen. Fagstoff: Mineralene er, som vitaminene, nødvendige for mange prosesser i kroppen vår.

I motsetning til vitaminene er flere mineraler viktige . Mineraler er uorganiske stoffer som kroppen selv ikke klarer å produsere. Mineraler, naturlig forekommende grunnstoffer og kjemiske forbindelser som har karakteristiske fysiske egenskaper som f. Mineraler, eller mineralstoffer, er uorganiske stoffer som kroppen trenger.

Eksempler er kalium, kalsium og fosfat som kroppen trenger tilførsel . Mineraler, eller mineralstoffer, omfatter uorganiske stoffer som kroppen trenger i relativt store mengder. Organiske forbindelser er bygget opp av karbonatomer med varierende mengder hydrogen og oksygen samt mindre mengder andre grunnstoffer. Mineraler er viktige byggsteiner for kroppen og trengs for mange av kroppens fysiologiske prosesser.


Nervesystemet og musklene våre må ha mineraler for å . Her får du oversikt over viktige vitaminer og mineraler. På de enkelte artiklene finner du nyttig informasjon om hvem som trenger hva, og hvor mye man bør få i . Her får du en kortfattet innføring om de viktigste mineralene – hvilke oppgaver de har, anbefalt inntak og mat med høyt innhold av de ulike mineralene. Mineraler er viktig for mange kroppsfunksjoner; et sterkt skjelett og en normal muskelfunksjon.

Mineralene er også nødvendige for at nerveimpulser og . Når vi setter sammen flere mineraler får vi en bergart. De fleste bergarter (f.eks. granitt) inneholder flere typer mineraler, mens noen bergarter består kun av en . Mineraler er ulike grunnstoffer som kroppen har behov for. Noen finnes i store mengder i kroppen, mens andre er knapt målbare. I forskjellige livsfaser kan det være at man trenger tilskudd av ulike vitaminer eller mineraler.


Se hvilke anbefalinger som gjelder for deg og din livssituasjon. Mineraler er fellesbetegnelse på grunnstoff som finnes i kroppen og som oftest må tilføres gjennom maten vi spiser. Menneskekroppen trenger vitaminer og mineraler for å overleve. Vitaminer er næringsstoffer som finnes i planter og dyr, og som kroppen . Et mineral er et uorganisk fast stoff som er dannet i naturen. Hvert mineral har en fast indre oppbygging.


Det vil si at de små byggesteinene (atomer eller ioner) . Vi deler mineralene inn i to hovedgrupper. Makromineralene fungerer som byggesteiner i kroppen og vi trengere relativt mye av dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg