onsdag 23. november 2016

Hvor fort virker antibiotika mot ørebetennelse

Lille her har vært så plaget, og har grått og grått. Når kan vi forvente bedring etter oppstart av AB. Lillemann har ørebetennelse og jeg glemte å tenke hos. BufretLignendeHusk at antibiotika ikke virker ved alle ørebetennelser, fordi sykdommen i 30–prosent av tilfellene skyldes virus.


Hun hadde en kraftig ørebetennelse men ikke feber. Hvor fort kan jeg regne med at antibiotikaen virker (hvis den virker)? BufretLignendeBakgrunn: Ørebetennelse er en infeksjon bak trommehinnen i mellomøret og kalles derfor også.

Tidligere ga antibiotika raskt til alle med ørebetennelse. Hun har fått antibiotika for første gan og har nå brukt det i litt over døgn. Ligger nå på 3uten paracet, mot 39-3før. Når min går på Apocillin for ørebetennelse blir han bra iløpet av noen timer, . Akutt mellomørebetennelse (otitis media) er en infeksjon i slimhinnene i mellomøret.


Vanlige antibiotikatyper som brukes mot ørebetennelse. Kan brukes av voksne hvis andre legemidler ikke har ført fram. Fikk Cosylan mot hoste og antibiotika mot ørene. Isåfall er det ingen medisiner som virker mot forkjølelse. Man blir ikke noe særlig fortere frisk av en ørebetennelse med antibiotika enn uten.


Mellomørebetennelse er vanlig hos barn, mens ungdom og voksne rammes. Antibiotika hjelper ikke mot smertene, og ofte blir man heller ikke fortere frisk. Gir antibiotika mot sykdommer som vil gå over av seg selv. Bihulebetennelse og ørebetennelse går oftest like fort over uten som med antibiotika, øyebetennelse. Da vil ikke antibiotika lenger virke, og vi står uten medisiner.


Akutt mellomørebetennelse rammer små barn og kommer ofte etter en forkjølelse. Mange vil forlange at barnet som har vondt får medisiner som virker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg