mandag 7. november 2016

Norske anbefalinger for ernæring for eldre

Video: God mat og godt drikke til eldre og syke Ingenting er viktigere enn mat og. Det er viktig at du inkluderer kost og ernæring som en naturlig del av. Behandling av underernæring hos eldre pasienter (Ekstern ressurs).

Denne rapporten skal gi grunnlag for planlegging av kosthold og fysisk aktivitet som bidrar til vekst, utvikling og god helse. De nye norske anbefalingene om kosthold og fysisk. Profilene er basert på data fra Anbefalinger om kosthol ernæring og fysisk.


Norske anbefalinger for ernæring og fysisk aktivitet (2005).

NNR12) er grunnlaget for utregning av PAL for eldre over år. Eldre er mer utsatt for feil- og underernæring enn yngre mennesker. Kilder: Anbefalinger om kosthol ernæring og fysisk aktivitet 201 Helsedirektoratet, . De nye norske anbefalingene om kosthold og fysisk aktivitet og NNR 2012.


D og selen økt Anbefalt inntak av protein er økt for de som er eldre enn år. De norske anbefalingene og NNR 20er utvidet med anbefalinger. Sunn og variert mat er viktig for helse og trivsel, og reduserer risikoen for utvikling av livsstilssykdommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg