fredag 18. november 2016

Kvalme og diare i flere dager

Diaré er hyppig, tynn avføring som ofte er ledsaget av oppkast og feber. Har det vart i flere dager, så du eventuelt har væskemangel? Startet det med kvalme eller oppkast, eller er dette kommet senere i forløpet?

Dette skyldes en tilstand som kalles irritabel tykktarm, som kan ha flere årsaker. Hyppig tynn avføring; Ingen apetitt; Kvalme, oppkast; Magesmerter; Eventuelt feber. Virusinfeksjon i tarmen, omgangssyke, er en vanlig årsak til kortvarig diarè og oppkast. Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett. Noen virus gir først og fremst kvalme og oppkast, andre gir hovedsakelig diaré - det.


Skjoldkjertelen, tyreoidea, er en av flere kjertler i hormonsystemet. Slår man opp i Felleskatalogen vil man finne at diaré, forstoppelse, kvalme, oppkast. Typisk for akutt mage-og tarminfeksjon er oppkast, diare,. Husk at kvalme og oppkast også kan ha andre årsaker.


Diaré er hyppig, løs og vannaktig avføring. Typiske symptomer er kvalme, oppkast, magesmerter og diaré som oppstår . Noroviruset rammer flere hver vinter, er du en av dem? Jeg fikk derfor krafti diaree, og satt do i dager.

Fryktelige magesmerter, feber kvalme og diare. Kvalmen ledsages ofte av brekninger og oppkast, diaré og noen ganger feber. Hvis du allerede er smittet har vi flere gode råd som kan hjelpe deg.


Ofte begynner omgangssyke med kvalme, som følges av oppkast og diaré. Vanligvis tar det 2-dager fra smitte til man blir syk av omgangssyke. Noen opplever å ha diaré i flere måneder, ja til og med år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg