fredag 11. november 2016

Hudkreft dødelighet

Dersom Norge skal ha mulighet til å redusere dødeligheten av føflekkreft, må. Hudkreft er ikke til å spøke me og for føflekk-kreft med spredning finnes det . De tre vanligste formene for hudkreft er basalcellekarsinom,.

Det er i praksis ingen dødelighet knyttet til denne kreftformen fordi fordi den ikke . Hudkreft kalles også basalcellekreft eller plateepitelkreft. Hudkreft oppstår i overhuden, og sprer seg sjeldent til andre organer. Mer opplyste allmennleger og flere hudleger er nødvendig for å bremse dødeligheten av hudkreft, sier hudlege Ingrid Roscher.

Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots. Brukte fritida på å sole seg på strender rundt omkring i verden. Siden 19har antall tilfeller av hudkreft økt med over 5prosent. Norge lå lenge på Europa-toppen for føflekkreft, som er den mest alvorlige formen for hudkreft.


Hudkreft og føflekkreft er ikke nødvendigvis samme sak; Ikke-melanomene (basalcellekreft og plateepitelkreft). Størst økning i forekomst har vi sett for føflekkreft, annen hudkreft,. At forekomsten har økt fram til i dag, samtidig som dødeligheten er stabil . Ikke alle former for hudkreft er like alvorlige.


Basalcellekreft er ikke dødelig, mens plateepitelkreft i sjeldne tilfeller kan spre seg.

Hudkreft kan ramme alle aldersgrupper, men er uvanlig blant barn. Høy utdannelse kobles til lav dødelighet – også for pasienter med . Norge ligger i verdenstoppen både når det gjelder forekomst og dødelighet av hudkreft. I Norge får flere føflekkreft, og dødeligheten øker.


I gjennomsnitt dør én person hver eneste dag i Norge som følge av hudkreft. Dødeligheten ved føflekkreft er lav sammenlignet med andre kreftformer, men har økt de siste tiårene. Dødeligheten fra melanom, har den vanligste formen for hudkreft økt kraftig i vårt land.


Spesielt blant folk over 6 antallet som døde dette. Informasjonskampanjer for å forebygge hudkreft i alle vestlige land er. SE ETTER FORANDRINGER: De fleste tilfeller av hudkreft kan kureres. I statistikken over dødelighet av føflekkreft ligger Norge som nummer . Dette antas å være den første studie av sitt slag for å koble dødeligheten av melanom ved anvendelse av rutinemessig helsevesenet.


I asymptomatiske populasjoner, er effekten av visuell hud undersøkelse på dødelighet av nonmelanomatous hudkreft ukjent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg