tirsdag 29. november 2016

Friskt blod i oppkast

Hematemese, eller blodig oppkast, er et tegn på blødning i den øvre delen av magetarmkanalen. Blodig oppkast (hematemese), også kalt blodbrekning, er oppstøt av mageinnhold blandet med blo eller oppstøt av kun blod. Forum › Termin- og barselklubber › 20› September 2013BufretLignende11.

I stad kastet jeg opp en god del magesyre. I magesyren var det en god del friskt blod. Blodig oppkast og blodig diaré, veiviser - NHI. BufretLignendeVed blødning i øvre del av magetarmkanalen vil dette kunne vise seg som oppkast av blod (hematemese) eller som svart, tjæreliknende avføring (melena) .

Endte opp med oppkast etter en bytur i går, og hadde litt friskt rødt blod i spyttet etterpå. I dag har jeg fortsatt vondt i halsen og spytter fortsatt litt . Dette er nok forklaringen hvis det er litt friskt blod som komm. Hvis det fortsetter med hyppig oppkasting, kan du jo bli alvorlig syk.


Det vil si spiserør, magesekk og tolvfingertarm. Oppkast av store mengder friskt blod tyder på alvorlig blødning. Når blodet har ligget i magesekken en ti ligner . Dersom en kaster opp mye friskt blo uavhengig av årsak, bør en oppsøke. Omfatter hematemese (blodig oppkast), hematochezi (frisk blødning per anum) og melena (sort, tjærefarget avføring) og tegn til okkult blod i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg