tirsdag 29. november 2016

Nedsatt glukosetoleranse

Nedsatt glukosetoleranse beskriver en situasjon der kroppen sliter med å forbrenne og forbruke tilført sukker (glukose) på normal måte. På samme måte som ved diabetes, er nedsatt glukosetoleranse (Impaired Glucose Tolerance - IGT) en tilstand der kroppen ikke omsetter glukose (sukker) på en . Har du nedsatt glukosetoleranse (IGT – Impaired Glucose Tolerance), er du i faresonen for å utvikle diabetes type 2.

Diabetes er en alvorlig sykdom som skyldes mangel på insulin, og for mange også nedsatt insulinvirkning – såkalt insulinresistens. Jeg tok en blodprøve hvor første glukosenivå var 0. Svekket glukosetoleranse eller svekket glukosetoleranse (IGT) indikerer at evnen til insulin for å stabilisere glukosenivået i blodet blir påvirket på grunn av . Har du nedsatt glukosetoleranse (IGT – Impaired Glucose Tolerance), er du i faresonen for å utvikle type 2-diabetes.

IGT defineres ut fra resultatene etter en . Både gravide med nedsatt glukosetoleranse (økt blodsukker) etter spesifikke kriterier, og gravide som har så høyt blodsukker at de får .

Aktuelt - Type 2-diabetes og nedsatt glukosetoleranse er vanligere enn normal glukosetoleranse hos pasienter med akutt hjerteinfarkt (1) og . Det å være i aktivitet og ikke få i seg så mye sukker er utrolig viktig, om du ikke gjør det, lever usunt, slik som jeg har gjort, så kan man pådra . Nedsatt glukosetoleranse (begge kriterier). Kapillært fullblod: 0; Venøst plasma: 0. Min søster hadde nedsatt glukosetoleranse under svangerskapet. Hun fikk tilbud om ernæringsfysiolog ved sykehuset, og hun måtte ta . Nedsatt glukosetoleranse - et ganske vanlig problem.


Det er derfor mange mennesker er interessert i mer informasjon om hva som utgjør en slik . Nedsatt glukosetoleranse i svangerskapet”. WHO også definert som svangerskapsdiabetes. Kan man redusere symptomer ved nedsatt glukosetoleranse ved å spise blåbær?


Jeg har nedsatt glukosetoleranse så har ikke vært til oppfølging på sykehuset. Eneste jeg gjør er å måle blodsukkeret for å holde øye med at . Både gravide som utvikler nedsatt glukosetoleranse (økt blodsukker) etter visse kriterier, og gravide med så høyt blodsukker at de får .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg