torsdag 18. august 2016

Blemmer på hendene

Det finnes en lang rekke hudtilstander som kan gi blemmer på hendene og knokene. Av disse tilstandene er det noen få vanlige, og flere . Jeg har i noen år nå vært plaget med noe som likner bittesmå blemmer på siden av fingrene og i håndflatene.

Mitt problem begynte for en måneds tid siden ved at jeg fikk små blemmer mellom tærne på den ene foten. Dyshidrotisk eksem (Pomfolyx) er en av flere rsaker til hndeksem og utslett p hender og ftter med blemmer. Hei For ca år siden fikk jeg svært mange små væskefylte og kløende blemmer på armene, hendene, leggene og oversiden av føttene.


Tilbakevendene smittsomme blemmer på hendeneinnlegg9.

BufretLignendeUtslettet består av små eller større væskefylte blemmer og eventuell rødflammethet i huden. Et eldre navn på tilstanden er dyshidrotisk eksem, men dette navnet . Eksemet sitter oftest på hender og fingre (), og oppstår sjeldnere på føttene. En form med spesielt store blemmer kalles vesikulos eller pompholyx, men er . Enkelte kan også få små, væskefylte blemmer som klør på siden av fingrene og.


Ved hårvask er det viktig å beskytte hendene mot sjampo og balsam, og det . Rundt munnen får den rammede rødt utslett og ømme, væskefylte blemmer. Blemmene har lett for å sprekke og gir da små sår i huden. Hånd-, fot- og munnsykdom er en virusinfeksjon som gir blemmer i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg