fredag 5. august 2016

K vitamin matvarer

Vitamin K er et fettløselig vitamin som finnes i to former i matvarer: Mest som vitamin K(fyllokinon) og i enkelte matvare i mindre mengder som . Vitamin K spiller en viktig rolle for blodets evne til å levre seg (koagulere) gjennom at leveren trenger vitamin K til å lage . Grønne bladgrønnsaker og en del planteoljer er vår viktigste kilde til K-vitamin.

Her får du hele listen over matvarene som inneholder mest . Bruker du Marevan, er det viktig å være bevisst på kostholdet. I en del matvarer, som rosenkål og spinat, finnes det mye vitamin K som kan . Effekten av warfarin kan motvirkes ved tilførsel av K-vitamin.

Det finnes ikke analyser av norske matvarer med henblikk på innhold av vitamin K. Ut ifra de nyere forskningsresultatene bør det gjøres intervensjonsforsøk med . FETTLØSELIG: Det er viktig med oljebasert dressing eller annet fett i maten, for å kunne oppta vitamin K fra salater og grønnsaker. Vitamin K er et vitamin som er viktig for dannelse av benvev, koagulasjon og. Naturlige bakterier i tarmen danner vitamin K. K-vitamin ble oppdaget for mer enn år siden av dansken Henrik Damm, som.


VITAMIN K: Det finnes to ulike naturlige former for vitamin K. Det er større konsentrasjon av stoffet i tørkede matvarer, men dette . Mennesker klarer ikke å lagre så mye vitamin K i kroppen, og derfor må vi spise mat som inneholder vitamin K regelmessig.

En ny studie viser at vitamin K som blant annet finnes i Roquefort-ost, motvirker. Gjæret og modnet mat som klippfisk og lever, og oster som gammelost og. Vilka produkter som innehåller mest vitamin k (µg). Matlagningsbas fett typ Milda mat, µg, 10. Mat med høyt innhold av A-vitamin: lever, smør, margarin, eggeplomme, kremost,.


Noen vil imidlertid ha nytte av ekstra tilskudd av K-vitamin: kvinner som har . For mye vitamin K kan være skadelig for personer med visse medisinske tilstander, inkludert dem som tar blodfortynnende for å forebygge . Innehållet av vitamin K i livsmedel påverkas av faktorer såsom sort, odlings- och lagringsförhållanden. Vitamin Kär ljuskänsligt men relativt värmestabilt. Men selv om vitamin Kikke er tatt med ved analyse av mange matvarer, er det sannsynlig at inntaket av vitamin K er betydelig lavere enn . Friske urter som persille, gressløk og karse inneholder mye vitamin K, men vanligvis spises disse matvarene i så små mengder at det neppe . Vitamin K finnes i mørke grønne grønnsaker, spirer, urtete, erter og enda noen melkeprodukter som yoghurt. Dette vitamin bidrar til å opprettholde sunne ben og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg