fredag 19. august 2016

Hovne lymfeknuter i halsen

Utvendig på kroppen finner vi lymfeknuter på halsen, i armhulene og i . Hovne lymfeknuter i kombinasjon med andre symptomer og tegn, særlig hos barn, er en vanlig grunn til å søke lege. Vanligvis sveller lymfeknuter ut og blir .

Hva er den vanligste årsaken til hovne lymfeknuter? Da får du ofte opptil druestore, ømme kjertler på halsen. Alle artikler og legesvar om hovne lymfeknuter.


Her har vi samlet alt innhold om hovne lymfeknuter for deg.

Sist publiserte: Sarkoidose: Symptomer, diagnose og . Hovne lymfeknuter på halsen er veldig vanlig. Det er heller ikke uvanlig at disse vedvarer i lengere tid. Kjertel på den ene siden av halsen har hovnet opp, merkbart mye større enn på den andre siden.


Du kan kjenne at du har en hoven lymfeknute på siden av halsen etter du har hatt en ekkel influensa. Dette er den vanligste årsaken til hevelse i lymfeknuter. Jeg er øm i halsen, ikke sår så det er nok ikke halsbetennelse! Men det er vondt å svelge og vondt bakerst på tunga på . Det at du føler du er trang i halsen og har en klumpfølelse i halsen, samt har hovne lymfeknuter i området er ikke noe bevis for at du har kreft i .

Både tannen og øret kan gi hovne lymfekjertler på halsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg