tirsdag 9. august 2016

Psoriasis negler

Psoriasis er en hudsykdom som også kan forekomme i ledd og på negler. Psoriasisnegler kan opptre selvstendig eller i kombinasjon med psoriasis på hud . Mange psoriasispasienter får psoriasis på neglene.

Finn ut hva du skal være oppmerksom på hvis du er disponert for å få neglepsoriasis. Halvparten av menneskene med psoriasis har også symptomer i neglene. I sjeldne tilfeller oppstår neglepsoriasis uten andre tegn på hudsykdommen.


Psoriasis rammer neglene hos cirka halvparten av de som lider av hudsykdommen.

Men hvorfor får man psoriasis også på neglene? Dette gjelder spesielt hvis du har psoriasis i familien. Det er mulig å få kun psoriasis i negler og lite i huden ellers. Psoriasis i neglene (Neglpsoriasis) kan gi neglforandringer med pits, oljeflekker og fortykket negl.


Les om rsak, behandling og likheter med Neglsopp. Hos små barn kan sykdommen ofte først bli synlig i neglene. Psoriasis er like vanlig blant menn som blant kvinner.


I sjeldne tilfeller kan gule negler også være symtom på sykdom i skjoldbruskkjertelen eller lungene, i tillegg til diabetes og psoriasis. Det finnes ulike typer psoriasis, men visse typer er vanligere enn andre. Noen kan ha svært lite psoriasisutslett med små forandringer på neglene og på små . Forandringene på neglene opptrer ofte samtidig med psoriasis på andre deler av huden, men psoriasis på neglene kan også være det eneste tegnet på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg