mandag 29. august 2016

Jernmangel svimmel

Den vanligste årsaken til anemi er jernmangel. Symptomer som kan oppstå er tretthet, svimmelhet, slapphet, nedsatt kondisjon, økt søvnbehov, blekhet i . Hvis du sliter med at du ofte føler deg trøtt og svimmel, har problemer med å prestere og føler deg tiltaksløs, kan dette skyldes jernmangel. Jernmangel er den mest utbredte mangeltilstand i verden etter protein-mangel. Hodepine, svimmelhet og øresus forekommer ofte.


Jernmangel er den vanligste årsaken til blodmangel. Irritabilitet og hodepine; Pustebesvær, svimmelhet og hjertebank - ses først ved mer alvorlig blodmangel .

Jeg har vært plaget av svimmelhet når jeg våkner om morgenen; jeg må. Det er usikkert om jernmangel alene kan gi symptomer - meningene . Etter å ha trent i år orker jeg knapt sette meg på en sykkel men legen har ikke funnet ut noe enda. Da føler du deg ofte trett, svimmel og tungpustet. Legen din kan gjøre flere tester for å finne ut hvorfor du har jernmangel.


Jernmangel kan utvikle seg til en jernmangelanemi som er mangel på proteinet. Slapphet og tretthet; Hodepine; Blekhet; Svimmelhet; Hjertebank og rask pust . Hei, For over en uke siden ga jeg blod for første gang. På onsdag (nesten en uke etter) ble jeg sikkelig svimmel og det gikk ikke over.

Plutselig forferdelig svimmelinnlegg22. Anfall av svimmelhet i graviditeten - Graviditet. Helse, sex og livsstil › HelseBufretLignendejernmangel: blek hu slapp, trøtt, svimmelhet. Jernmangel kan gi jernmangelanemi som kan bli ganske alvorlig, tegn er: -blek -slapp og . Jernmangel betyr at kroppens jernlagre er tomme.


Jern er nødvendig for at kroppen skal kunne lage proteinet hemoblogin (Hb) som frakter oksygen i blodet. Hver tiende norske kvinne lider av jernmangel. Det gjør at man kan føle seg slapp og svimmel, sier von Krogh. Men samtidig har jeg den siste uka vært utrolig svimmel, både når jeg . SVIMMEL: Jernet er viktig for oksygentransporten i blodet, har du jernmangel vil du derfor kunne føle deg både slapp, svimmel og sliten. Jeg sliter med Svimmelhet, åndenø hjertebank, er veldig trøtt, ofte løs mage,.


Kan jernmangel forklare hvorfor jeg er trøtt og uopplagt? En av syv norske kvinner i fruktbar alder har jernmangel. Faller den ytterligere, kan man bli trett og svimmel.


Symptomer på jernmangel er slapphet, trøtthet, svimmelhet, hodepine og nedsatt arbeidskapasitet. Andre symptomer kan være dårlig matlyst, økt tendens til og . For dager siden - Tilstanden skyldes jernmangel, og kalles ofte hypokrom anemi, dvs. I så fall kan man utvikle en tendens til å bli svimmel, med en følelse av at . Innsendt av jente år Hei Ved lave jernlagre har man jernmangel som først har følgende symptomer: man føler seg slapp, tretthet, svimmelhet, er bleik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg