onsdag 10. august 2016

Høyt diastolisk blodtrykk

Høyt blodtrykk behandles med blodtrykksmedisiner og livsstilsendring. Det kalles undertrykket eller det diastoliske trykket. En diastolisk blodtrykk mellom og regnes for å være pre-hypertensjon, eller like under poenget med høyt blodtrykk. Et individ med et diastolisk lesing over . Det lave blodtrykket (det diastoliske blodtrykket), er trykket som utøves på. Grensene for høyt blodtrykk er annerledes, hvis blodtrykket måles utenom . Høyt blodtrykk øker risikoen for å utvikle sykdommer i hjerte, hjerne og nyrer.


Gå til Å måle høyt blodtrykk - Når du måler blodtrykket så vil to tall beregnes, disse to tallene er diastolisk blodtrykk og systolisk blodtrykk. Lær deg mer om blodtrykket og viktigheten av å ikke ha høyt blodtrykk. Før hadde man fokuset på undertrykket, det diastoliske.


For høyt blodtrykk (hypertensjon) er en svært vanlig tilstand. Blodtrykket er trykket som utøves av blod på veggene i blodårene. En blodtrykksmåler er en enhet som brukes til å måle blodtrykket.


Målingen av blodtrykket omfatter systolisk og diastolisk blodtrykk. Høyt diastolisk blodtrykk er et hjerte problem vanlig blant personer under år. Blodtrykket er kraften av blod mot veggene i blodårene.

Diastolisk blodtrykk er et mål på denne kraften som hjertet hviler mellom beats. De fleste som har høyt blodtrykk, føler seg ikke syke. Det andre tallet kalles ofte undertrykket eller det diastoliske blodtrykket. Dette trykket kaller vi det diastoliske trykket.


Som ledd i utredningen av høyt blodtrykk, eller i oppfølgingen av høyt blodtrykk, utstyres du med apparatur for . Når du får blodtrykket kontrolleres, er dine målinger tatt i millimeter kvikksølv. Jo høyere tallet kalles det systoliske trykk, og den nedre rekke er referert til som det . Motta et høyt blodtrykk lesing bør brukes som et faresignal. Eldre personer med isoloert systolisk hypertensjon eller personer med aortainsuffisiens kan ha lavt diastolisk trykk og høyt pulstrykk. Vanligvis regnes 1mmHg systolisk og mmHg diastolisk som grensa for høyt blodtrykk, men dette er ingen absolutt grense.


Ubehandlet vil høyt blodtrykk kunne gi alvorlige komplikasjoner. Vi måler to trykk, det systoliske, overtrykket, og det diastoliske, undertrykket. Det andre, lavere tallet, kalles det diastoliske trykket. Dette trykket måles når hjertet slapper av og fylles opp med blod.


Ofte gir ikke høyt blodtrykk noen symptomer og har blitt kalt 'silent killer'. Vi regner vanligvis normalt blodtrykk under 1systolisk og diastolisk, skrives .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg