torsdag 11. august 2016

Flått på katt farlig

Hvis du finner en flått på hunden eller katten din, er det veldig viktig å fjerne den. Katter får mye flått på denne årstiden, og som regel går det fint. Men noen flåtter bærer sykdommer, og de er farlige, derfor ville jeg gått til dyrelegen og kjøpt noe . Mange dyreeiere blir bekymret når de finner flått på hunden eller katten sin.


Vi får ofte spørsmål om det er fare for at dyret kan være smittet av borreliose som . Det man frykter med flåttangrep er bakterier og virus som flåtten kan overføre og som kan forårsake en rekke alvorlige . Kattene mine fikk fly ute forrige helg, og nå oppdaget jeg nettopp en flått på den ene.

Forsøkte å fjerne den, men fikk ikke ut alt, og nå er katta . Hvis hunden eller katten først har blitt bitt av flått anbefaler. Men i underkant av én av tre flått er bærer av farlige bakterier eller virus som blant . Er giften i flåttmiddel farlig for dyr og mennesker? Flåttbitt i seg selv er ikke spesielt farlig, men flåtten kan overføre mikroorganismer. Vi annbefaler alikevel fjerning av flått på katt på grunn av mulighet for . Katten vår fikk flått bak øret, vi fjernet den, men det sittert fortsatt en liten rest igjen. Er det noen som vet om dette er farlig for katter?


Johnsen (36) advarer katteeiere mot å bruke midler mot flått som ikke er beregnet for dyret.

Dersom du blir bitt av flått er det viktig å fjerne flåtten så raskt som mulig. Sjekk også hunder og katter som beveger seg i flåttområder. Det er viktig å fjerne flått som har festet seg i huden for å unngå smitte av Borreliabakterien. En av mine hunder fikk en flått på hodet, og etter at jeg fjernet den ble det en stor,.


Enkelte av midlene man bruker på hund er farlig for katt. Les hva du bør vite om flåttbitt hos hund og katt. Det er ikke så farlig om litt av munnpartiet på flåtten skulle bli sittende igjen i huden. Trøsten er at det i dag finnes utmerkede mottiltak for å hindre flåttangrep på hunden og katten, og dermed unngå de . Hvordan forebygge flåttbitt; Slik fjerner du flått; Når skal jeg kontakte lege? Hunden kan beskyttes mot farlige flåttsykdommer.


De midlene vi bruker mot flått på hund kan IKKE brukes til katt. Og en flått som ikke har Borrelia-bakterien i seg er ikke farlig for. Dersom du har hund eller katt bør du undersøke dem for flått når de kommer . Jeg er hysterisk redd for flått, og har aldri tenkt tanken at katten kan dra med seg levende flått inn.


Denne er farlig for BÅDE mennesker og dyr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg