mandag 29. august 2016

Langvarig hoste kreft

KREFTTEGN: Kortpusthet og hoste er en av symptomene på lungekreft. Dersom du har langvarig kraftig hoste og kortpustethet, kan det . Dette var tydeligvis langvarig, fordi du etter fem uker dro til lege igjen, denne gang Volvat, som stort sett bekreftet fastlegevikarens diagnose.

Det er klart at lungekreft er en sjelden sykdom, og at det er vesentlig mer sannsynlig at din hoste skyldes irritasjon i luftveiene e. Symptomene på lungekreft varierer fra person til person og er avhengig av hvor svulsten sitter og svulstens størrelse. Kreft, eller bare langvarig røyking som har ført til bronkitt gir kronisk hoste fordi flimmerhårene har forsvunnet. Vi skiller mellom tørrhoste og hoste med slim.

Kreft i lungene kan gi hoste med blodig oppspytt. Utfordringen i forhold til kreft er jo at det er svært mange symptomer som kan. Forkjølelse med hoste og heshet, bronkitt og lungebetennelse er vanligvis ikke kreftsymptomer. Men langvarige plager bør undersøkes nærmere.


En kraftig eller langvarig hoste kan være tegn på kronisk bronkitt eller det kan være lungekreft. Legen din vil kunne ta prøver og stille riktig . Ved lungekreft har man en ondartet svulst i lungene. I 20var det 28tilfeller av lungekreft i Norge.


Eller har gått mye ned i vekt uten å vite hvorfor?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg