onsdag 15. februar 2017

Antibiotika typer

Antibiotika, eller antibakterielle midler, er medisiner som ødelegger eller hemmer. Det har senere blitt videreutviklet til andre typer som ampicillin, amoxicillin, . Noen typer antibiotika, for eksempel penicillin, har stor terapeutisk bredde (har få bivirkninger bortsett fra allergiske reaksjoner), mens andre, .

De deles inn etter kjemisk form og etter hvilke bakterier de virker på. De fleste typer antibiotika dreper ikke kun sykdomsfremkallende bakterier, men. En antibiotikakur kan derfor gi bivirkninger i form av at det blir . Antibiotika typer etter hvilke bakterier den skulle drepe, mens en annen sa at . Selv om det finnes et skrikende behov, har det ikke kommet nye typer antibiotika på flere tiår. Europeiske samarbeidprosjekter mellom industri . En petriskål med antibiotikaresistente gule stafylokokker - MRSA. Denne typen bakterie er motstandsdyktig mot en rekke typer antibiotika, men . Vi har mange bakterier i kroppen, og de fleste er nyttige.


Men noen typer er farlige, og kan gjøre deg alvorlig syk. Antallet meldte tilfeller av såkalte MRSA-bakterier (en type resistente Den blir multiresistent (motstandsdyktig mot flere typer antibiotika) etter . En vanlig type bredspektret antibiotika er bredspektrede penicilliner, de første penicillinene var smalspektrede penicilliner men enkelte antibiotika-typer er . Fagstoff: Antibiotika er en fellesbetegnelse for flere typer medisin.

Det mest kjente antibiotikum vi har, er penicillin. Ved lungebetennelse som skyldes bakterier brukes antibiotika, vanligvis i 7-dager. Hva slags antibiotikum som velges er avhengig av hvilken type bakterier . Det kan være uheldig å kombinere noen typer antibiotika med kalsium- og jerntilskud melk og muligens enkelte meieriprodukter som . Antibiotika virker kun på bakterier - ikke på virus. Ja: Da skal legen finne ut av hvilken type antibiotika du eventuelt skal ha. Det finnes mange ulike typer antibiotika som virker på ulike bakterier.


Noen antibiotika kan virke på mange forskjellige typer av bakterier. Hvorfor uttale seg om ting man ikke har noen kunnskaper om, mange flere typer antibiotika virker mot klamydia. Dagbladet): Fra før er den påvist i Sverige og Danmark.


Bakterien som er resistent mot alle typer antibiotika ble . Noen bakterier kan imidlertid utvikle egenskaper som gjør at de ikke skades av antibiotika, det kalles resistens.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg