onsdag 8. februar 2017

Vannkopper fullamming

Fullamming og vannkopper skrevet i Amming og flaske: Jeg fullammer fortsatt babyen min på mnd. Er det slik at spedbarn er så og si immune mot influensa o. Fra fullamming til null pupp - Småtroll 0-år29. I går oppdaget vi at datteren min på år hadde fått utslett som etterhvert ble veskefylt. Hvor sannsynlig er det da at lillejenta blir smittet når hun fullammes? Helsesøster forteller meg at det er veldig uvanlig at en så liten bebis får vannkopper når mor ammer.


Dette gir barnet alle de gode egenskapene til morsmelken, selv om det får mindre mengder enn et fullammet barn. Barn blir vel generelt mindre syke når de fullammes, men det betyr ikke at de ikke kan. Men han gikk klar av vannkopper da han var 2-mnd. Riktignok kan fullamming beskytte han slik at han ikke få vannkopper i det hele tatt nå. Men som sagt blir spedbarna ofte rammet svakt.


Mødre anbefales å fullamme til babyen er seks måneder, men en ny, norsk undersøkelse viser at kun to prosent fullammer ut den anbefalte . Jeg lurer på hvor lenge det egentlig er anbefalt å fullamme? Jeg fullammer jenta mi på måneder, og har lest flere steder at fullamming til 6 . Frem til nå har det vært en utbredt enighet blant forskere og helsepersonell om at fullamming i barnets første seks måneder er gunstig for .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg