fredag 10. februar 2017

Stivkrampe kattebitt

Hunde- og kattebitt kan føre til flere ulike infeksjoner, som for eksempel stivkrampe. Katter kan i tillegg påføre infeksjon ved kloring (katteklorsykdom). Det er registrert svært få tilfeller av stivkrampe etter dyrebitt.

Men infeksjoner er faktisk mer vanlig etter kattebitt enn hundebitt. En rekke bakterier kan forårsake infeksjoner etter hunde- og kattebitt. Jeg ble bitt til blods av en hund en gang.


Har nylig blitt bitt av katt da jeg skulle gi den ormekur.

Er det nødvendig å få stivkrampesprøyte, evt. Stivkrampe er en infeksjon forårsaket av bakterien Clostridium tetani. Det vaksineres mot stivkrampe i barnevaksinasjonsprogrammet i Norge, men vaksinen . Det førte til infeksjon i guttens tommel og hele påsken på . Hunde- og kattebitt forekommer hovedsakelig på hender og underarm, men store.


De vanligste årsakene til infeksjon etter hunde- og kattebitt er Pasturella, streptokokker, stafylokokker og anaerobe bakterier. Det skjer ofte at en person bitt eller klort opp av et dyr. Dyr som føler seg truet og kan ikke unna, bite eller . Hun som fikk problemer med hånden etter kattebitt, fikk nok problemer . Katt hoppet opp og kloret meg - Kjæledyrinnlegg19.


Diskusjoner › Helse og velvære › Forebyggende helseBufretLignende2. Dette var i for i gårs, men sårene har hovna opp og er røde. Skal barn egentlig ta stivkrampe sprøyte også ved kattebitt? Problemet er ikke stivkrampe, men alle de andre bakteriene du får inn i . Kattebitt har større sannsynlighet for å føre til infeksjon (prosent).


Dersom man ikke har fått stivkrampevaksine de siste 5-årene, . En oversikt over bittassosierte infeksjoner presenteres, og aktuell litteratur om diagnostikk og behandling av bittskader med vekt på kattebitt . Kattebitt kan være ekstra farlige fordi bittene ofte blir dype og tynne. I noen tilfeller kan bittsår være infisert av en farlig bakterie som kan utvikle Stivkrampe. Dyrebitt medfører risiko for stivkrampe - og rabies i andre deler av verden. Men kattebitt har større sjanse for å føre til infeksjon (); I deler . Syns kanskje du burde ta en stivkrampe spr#248;yte?


Men viss det bare ble litt rødt så kan du nok slappe trygt av!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg