torsdag 16. februar 2017

Smitte hiv

Hiv smitter i hovedsak mennesker som har ubeskyttet sex med en person som er hivpositiv. Den seksuelle kontakten må da inneholde . Hiv smitter ikke ved vanlig sosial omgang med en hivpositiv person. Det er ikke mulig å bli hivsmittet gjennom vanlig kroppskontakt, gode klemmer og nærhet.


Gå til Slik smitter hiv-viruset - Hiv finnes i kroppsvæsker hos den som er smittet. Hivinfeksjoner en virussykdom som globalt smitter seksuelt, ved blodsmitte og fra mor til barn. Sykdommen vil over tid medføre redusert .

Hvis hiv-infisert blod kommer inn i en annen persons blodbane er sjansen for hiv-smitte meget stor. Tidligere ble mange smittet med hiv ved å bruke sprøyter . Hiv kan smitte alle som eksponeres for det uansett kjønn eller seksuell legning, men hiv er i seg selv ikke et veldig smittsomt virus. Det er ikke farlig å ha ubeskyttet sex med en hiv-smittet person som tar sin daglige medisin og som går jevnlig kontroll hos legen, viser ny forskning. Om sjansen for smitte er ved sex uten kondom med smittet jente, hvor.


Risiko for smitte av kvinne ved vaginalt samleie med HIV-positiv . Hiv kan overføres fra en smittet mor til hennes barn under svangerskap, fødsel og amming. Risikoen for at barnet skal bli smittet, er i Vest-Europa om lag. Spytt, urin, tårer og avføring smitter ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg