fredag 10. februar 2017

Hiv medisin pris

USAs mest forhatte mann satte opp prisen på aids-medisin med mer enn. Hiv smitter ved direkte kontakt (seksuelt eller via blod). Alle med hiv er smittebærere resten av livet, selv om de bruker medisiner.

Man har ennå ikke funnet en behandlingsmetode som helbreder hiv helt. Det finnes medisiner som kan bedre immunforsvaret eller hindre at immunforsvaret blir . I den årlige smittemeldingen (msis) Folkehelseinstituttet sendte ut før påske fremgår det at menn som har sex med menn testet hiv-positive i . Jeg blir kvalm av hedgefunderen som økte prisen på AIDS-medisin med 5000.

Hiv angriper immunforsvaret, og fører til at motstanden mot infeksjoner blir svekket. Hiv-infeksjon kan utvikle seg videre til aids, en livstruende sykdom som . Man kan være smittet med hiv (være hiv-positiv) i mange år uten å få aids. Uten medisinsk behandling går det i gjennomsnit år fra smitten til utvikling av de . Leger uten grenser frykter prishopp på livgivende medisiner. Professor Dag Kvale ved Institutt for klinisk medisin forsker på hiv.


Det har lenge vært et mysterium hvordan hiv smitter, forteller han. Internasjonal medisin - På tre år er prisen på antiretroviral behandling ved HIV-infektion reduceret med for de fattige lande. Internasjonal medisin - I fattige land dør befolkningen av sykdommer som kan.

Vestlege farmasøytiske verksemder og styresmakter blokkerte tilgangen til billige aids-medisinar til fattige land etter 1996. I Afrika sør for Sahara har stadig flere utviklet motstandsdyktighet mot HIV-medisiner. Dårlig oppfølging og dårlig tilgang på alternativ . Mer penger trengs for å gi medisiner til alle barn med hiv. Vi har blant annet har bidratt til at prisen på hivmedisiner har sunket med prosent.


Han kom til Tromsø fra Bærum i 19for å studere medisin ved UiT, Norges arktiske universitet. VIL HA MEDISIN: Ahmed Umar vil bruke legemiddel for å beskytte seg mot hivsmitte. UOFFISIELT: Flere leger skriver ut hivmedisin til friske pasienter.


Generisk Viread er en antiviral medisin som hindrer humant immunsviktvirus (HIV) eller hepatitt B virus celler fra multiplisere i kroppen din. Situasjonen er langt bedre idag enn den var for 10-år siden, men fremdeles er det konflikter i forhold til å skaffe medisiner til riktig pris i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg