mandag 13. februar 2017

Marevanbehandling og alkohol

I pakningsvedlegget til Marevan kan du lese at alkoholinntak bør begrenses til . Alkohol påvirker nedbrytningen av marevan slik at man kan få endringer i INR som kan være ugunstig. Alkohol er i seg selv lett blodfortynnende, og kan derfor forstyrre blodlevringen ved samtidig bruk av Marevan.

Da lurer jeg på om hvordan det er med alkohol og Marevan. Det er så mye forskjellig informasjon om dette. Marevan virker ved å motvirke effekten av vitamin K. Alkohol kan påvirke Marevan og store mengder alkohol over noen .

Alkohol gjør at Marevan brytes ned langsommere i kroppen. Inntil to glass vin daglig innebærer liten risiko. Spørsmål Ved ekspedering av warfarin (Marevan) får man i apoteket opp en melding om at alkohol ville gi økt konsentrasjon av warfarin. Kan man ta seg ei rejal fyllekule en gang i melllom selv om man bruker Marevan? Ikke fordi jeg må gjøre det, men rett og slett fordi det å bli . Rødvin er den eneste form for alkohol som interesser meg, ettersom den.


I bruksanvisningen for Marevan står skrevet : Et glass vin eller to . Drikk derfor ikke alkohol sammen med slike legemidler. De som bruker det blodfortynnende legemidlet Marevan (warfarin) skal være svært .

Hvordan påvirkes dem som bruker Marevan når de inntar alkohol? En del mener at man kan nyte et glass vin eller to med marevanbruk, men . Den blodfortynnende medisinen Marevan har Grethe vært avhengig av i mange år. Store mengder alkohol har en koagulativ effekt. Derimot vil et kronisk stort alkoholinntak ha den motsatte virkningen; d. Med alkohol i blodet, får pasienten mindre kontroll, og det er lettere å falle og slå . Kan fødevarer og alkohol påvirke AK-behandlingen? En person, der ikke er i Marevan -behandling har en INR-værdi 0m-.


Marevanbehandling är inget hinder för att äta grönsaker eller vegetarisk kost. Det är svårt att förutse hur Marevanbehandlingen påverkas av alkohol eftersom . Alkohol kan forstyrre blodlevringen og øke INR. Warfarin (Marevan ) brukes for forebygging av tromboemboli, blant annet ved. Kortvarig høyt alkoholforbruk kan gi økt INR, langvarig jevnt forbruk . Er man i blodfortyndende behandling med marevan eller . Ulempene ved bruk av Marevan med behov for monitorering og påvirkning av kosthol alkohol og medikamenter, har gjort at det i lengre tid .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg