mandag 27. februar 2017

Magnesiummangel krampe

Har du ofte kramper i beina, som gjerne kommer om natten? Mangler du magnesium kan det altså skje at du får nummenhet og prikninger i . Du kan få krampe i alle muskler, men den setter seg ofte i beina, for eksempel i.

Mangel på kalsium og magnesium kan også føre til kramper. Magnesium (Mg) er et mineral som fungerer som en kofaktor for mange enzymer, er viktig for forbrenning av karbohydrat, signaloverføring i . Maksimumsgrense for bruk av magnesium i kosttilskudd i Norge er for tiden. Samtidig virker magnesium avslappende på muskulaturen og motvirker kramper.

Spørsmål Apotekene har ofte kunder innom som er gravide og som har fått anbefalt av lege å ta magnesiumtabletter mot kramper i leggene. Magnesium er det fjerde mest alminnelige stoff i kroppen. Smerten forekommer oftest på baksiden av leggen (gastroknemius) og låret (hamstrings), samt på forsiden av låret (kvadriceps). Foruten i leggen kan kramper komme også i foten og i låret.


Krampene kan være forårsaket av sykdommer i nervesystemet, eller de kommer . Magnesium er involvert i over 3metabolske prosesser i kroppen og blir derfor kalt,. Jeg plages av kramper i bena, både i tærne, under føttene og legger og lår. Magnesium er på lik linje med kalsium en viktig byggestein i skjelettet. Slapphet, kramper, forstoppelse, hodepine eller migrene. Da kan du mangle det viktige mineralet magnesium – livets mineral.


Du er nok ikke alene om du har opplevd en intens lyst på sjokolade. Kanskje du også har opplevd å våkne om natta med kramper? Bio-Magnesium inneholder tre forskjellige magnesiumsalter i en rask oppløselig matrix. De følgende næringsstoffer kan bidra til å hindre kramper: vitamin B-komplekset, vitamin vitamin E, magnesium, kalsium, sink og natrium. Har plutselig fått så voldsomt med kramper i leggen og helt ut i tærne.


Egentlige tegn på, at man mangler magnesium minder meget om de symptomer, der opstår ved calciummangel, det vil for eksempel sige rysten, kramper og . Sliter du med kramper i leggene om natten? Da kan du ha en ubalanse i dine elektrolytter – det er hovedelektrolytter: Magnesium; Zinc; Potassium; Kalsium. Undersøkelser viser nemlig at faren for krampe, muskeltretthet og andre.


Svette består blant annet av vann, salt og altså magnesium, og jo mer du svetter, . Og her spiller mineralet magnesium en ret central rolle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg