onsdag 7. mars 2018

Er virus smittsomt

Virus og bakterier spres stort sett på samme måte. En smittebærer kan spre smitte via dråper – ved å hoste eller nyse ut i luften – ved direkte kontakt med andre, . Virus er mikroorganismer som ikke er i stand til å formere seg alene.

Det antas at de fleste forkjølelsesvirus i det vesentlige smitter så lenge man har symptomer. Men det er kjent at RS-virus, som særlig rammer . Viruset bruker cellens maskineri, og noen av enzymene i cellen, til å lage virusdeler som så blir samlet sammen til tusenvis av nye, modne og smittsomme virus . Vet du når og hvordan viruset sprer seg, er det lettere å unngå forkjølelsen.

Enterovirus angriper via mage-tarm-kanalen, og omfatter poliovirus (se poliomyelitt), ECHO-virus og Coxsackievirus. Forkjølelse skyldes en infeksjon med ett av mer enn 2forkjølelsesvirus. Virusene angriper slimhinnene i nese og luftveier. Infeksjoner skyldes bakterier, virus og parasitter som fører til en betennelse i det. Sykdom, img alt=Vannkopper er veldig smittsomt og sprer seg raskt.


RS-virusinfeksjon er infeksjon med respiratorisk syncytialt virus (RS-virus) i. RS-virus smitter hovedsakelig i tidlig stadium av sykdommen. Samboeren min hadde for noen år siden virus på balansenerven, og slet. Siden det ikke skyldes et virus, er det overhodet ikke smittsomt på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg