torsdag 15. mars 2018

Kulde astma

Kulda alene er ofte ikke det største problemet. Partikkelforurensingen som følge av kaldt vær, særlig i byer og tettsteder, vil ofte forverre astma. Astma- og Allergiforebundet gir deg noen gode råd på veit ut, og husk at små barn og eldre bør tas ekstra godt vare på i kulden. Barn, ungdom og voksne med kroniske luftveissykdommer, og spesielt astma og kols, tåler kulden dårligere enn andre.


Og kommer det virkelig av trening i kulde? De aller beste av de norske skiløperne utmerket seg ved at de trener hardt selv om det er kaldt i været, og de venter ikke alltid . Svært mange pasienter med bronkial astma får økende symptomer når de eksponeres for kald luft.

Dette kan avhjelpes ved å bruke ulike typer . Har barnet astma, bør man ta ekstra hensyn til dette. En astmatiker er nemlig mer ømfintlig for luften han eller hun . Enkelte med astma og KOLS tåler kulde dårligere og bør vente til det bli . Langrennseliten trener på seg luftveisplager og astma. Nå vil FIS' medisinske komité vurdere å endre kuldegrensene drastisk. Noen av de som får elveblest av kulde, kan få meget alvorlige reaksjoner ved.


Jeg har en datter på to år som lider av kulde astma. Kaldt vær byr på ekstra utfordringer for både barn og voksne med astma og .

Kaldt vær byr på ekstra utfordringer for deg med astma og luftveisplager. Med gode forebyggende tiltak, riktig medisinering og beskyttelse mot kulde kan du . Det var så godt at dere tok opp astma og parfyme, skriver Anne i nettpraten. Hun er plaget av skyllemidler, deodorant osv.


Hva kan eg gjer for kunne være ute i kulden? Blir så tett av være ute og veldig vondt puste etterpå. Av de løsningene vi har prøvd for trening i kaldt vær er dette den beste. Vi anbefaler det til alle som har astma – og til alle . Mange med sykdommen astma må derfor holde seg innendørs når det blir veldig kaldt. En astmatiker er nemlig mer ømfintlig for luften han eller . Professor i idrettsmedisin advarer mot å trene for hardt når kulda.


Barn, personer med astma, hjertesykdommer og kronisk lungesykdom er . Kaldt vær kan by på ekstra utfordringer for deg som har astma fra før av, men trener du mye ute i kulda kan det også skape luftveisproblemer . Kuldemasker selger som varmt hvetebrød i kulda, men trenger du det? Petter Northug har ikke astma, men trener ofte med kuldemaske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg