mandag 19. mars 2018

Sprutoppkast hos spedbarn

Her kan du se de ulike tegnene på dehydrering, dvs uttørring, hos barn. De skal ha det på legevakta, sånn om det blir. Men er det vanlig med oppkast så tidlig da?

Una gav seg iallefall etter slike 'oppkast' i går, og spiste fint igjen etter litt luring etterpå. Symptomene er oppkast, diaré og lett feber. Den er bare aktuell for spedbarn under seks måneder, da det er de aller minste som blir sykest . Noen måneder etter at jeg leste dette blir sønnen.

Oppkast og diaré (omgangssyke) er vanlig i småbarnsalderen. Symptomene varer vanligvis i 2-dager, men diaréen kan vare noe lengre. Vi har også et oppkast barn,skal begynne i barnehage om måned.


Men trur vel ikke helt dem skjønner problemet. Barn over seks måneder trenger vanligvis ikke å ha tilsyn av lege for en forkjølelse, med mindre de har øreverk, vondt i halsen eller feber over 39grader som . Bebisen min på straks måneder vil ikke ha noe annet enn morsmelk! Bittesmå brødbiter kom i retur som sprutoppkast inntil han var rett over år. En virusinfeksjon som kan gi mye gulping eller oppkast, er omgangssyke.


Skjematisk oversikt over barnets motoriske utvikling fra til måneder Slutte med . Hvis barnet kan ta noe næring i det hele tatt, bør det være. Derfor bør alle spedbarn med økende gulsott få en nøye vurdering under amming . Gulping er vanlig hos spedbarn og små barn. Ved kaffegrutlignende mørk oppkast bør lege kontaktes.


Oppkast og diaré hos barn oppstår som regel på grunn av en infeksjon. Spedbarn har mye mindre lager av væske enn voksne har, og fare for . IHPS ses oftest hos fullbårne, meget sjelden hos premature barn. Aldri opplevd sånn før, og prøvde å ringe helsestasjonen her- men fikk ikke svar.


Jeg luktet forskjell på gulp og oppkast hos min. Det er helt normalt at spedbarn gulper litt etter at de har spist. Hos ni av ti babyer kommer det opp såkalt overskuddsgulp en gang iblant. Tilstanden kan være vanskelig å oppdage hos spedbarn og barn.


Stadig smågulping av surt mageinnhol eller oppkast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg