tirsdag 27. mars 2018

Malaria sykdom

Malaria er en febersykdom som forårsakes av. Antallet Dødsfall og alvorlig sykdom forårsaket av malaria er svært sjeldent i Norge. Malaria er en farlig sykdom som spres ved myggstikk.


Den er vanlig i deler av Asia, Afrika og Sør-Amerika. Malaria er et av de største helseproblemene i verden, men i Norge finnes den kun som en importert sykdom. Det fins forskjellige arter av malariaparasitter:. Malaria er en infeksjon med en parasitt med navnet Plasmodium.


En samling artikler om førstehjelp ved ulike skader og sykdommer . På Lolland i Danmark var malaria så vanlig at sykdommen på dansk ble . Det typiske forløp for sykdommen er regelmessige feberanfall. Malaria er en febersykdom med influensalignende symptomer. Den syke utvikler anfall med feber, utilpasshet og komplikasjoner som kan være . Temperaturen en varm norsk sommerdag er høy nok til at malaria sprer seg på sitt.


Men: at malariamygg sprer mest sykdom på mye lavere temperatur enn hittil . Malaria er ifølge Helsenorge en farlig sykdom som spres ved myggstikk.

Hvert år smittes rundt 3millioner mennesker i verden med malaria. Malaria kan bare overføres av noen få myggarter og ved. Dette er den vanligste formen for malaria i Afrika, og risikoen for malaria er. Malaria er en alvorlig sykdom, som ubehandlet kan være dødelig. I 20estimerte WHO at 1millioner mennesker fikk malaria og at sykdommen . Malaria er en sykdom som man kan bli smittet av når man blir stukket av . Hvert år ankommer – pasienter med malaria til Norge.


Mellom en og to millioner mennesker dør hvert år som følge av sykdommen. Pasienter med mistenkt malariasykdom bør sikres en hurtig avklaring av diagnosen fordi alvorlige komplikasjoner ved en ev. Malaria er en alvorlig sykdom som forårsakes av parasitter som blir overført til . Infeksjon med plasmodium falciparum kalles også malign malaria på grunn av fare for alvorlig sykdom og dø og dette er den dominerende .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg