fredag 16. mars 2018

Baby feber tenner

Poden sikler og griner – er det tenner på gang? Enkelte barn er også født med én eller flere tenner. Er det sammenheng mellom tannfrembrudd og feber?

Baby får mest sannsynlig tenner om allmenntilstanden er god hvis det er feber inne i bilde. Barn får normalt melketenner, i overkjeven og i underkjeven. Høy feber derimot skyldes andre forhold enn tannfrembrudd.


Hei, vi har en baby som er ett år gammel.

Er det vanlig å ha feber i så mange dager når man får tenner. Feber hos spedbarn bør derfor ikke avskrives som et harmløst tegn på begynnende tenner. Ved feber bør foreldre eller andre ansvarspersoner . Har lest litt om tenner og feber, og det er visst sånn at tennfrembrudd ikke gir feber alene. Da er det evnt pga infeksjon i tannkjøttet el.


Noen barn er tilsynelatende født med tenner, mens andre først får tenner i. Det er noen som tror at frembruddet av tenner gir feber, og at tennene er skyld i at . Når barn får tenner påvirkes av kjønn og arv, men å få første tann rundt seks måneders alder er vanlig. Noen barn plages ikke av å få tenner, mens andre barn .

Tenner som bryter ut av gummene, kan forårsake gråt hos de minste. Babyer får ikke feber av å få tenner, men tennene kommer i større grad når babyen har feber, sier tannlege ved tannlegehøyskolen Nina Rygg .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg