fredag 9. mars 2018

Kløe i øynene om vinteren

Kløende, røde og irriterte øyne er et vanlig symptom på allergi. Man kan lindre plagene hvis man får riktig hjelp og behandling. Jeg har vært vledig palget kløe rundt øynene de siste årene.

Kløen er værst om vinteren, men også et stort problem om sommeren. For de mange som plages av høysnue ( allergisk rhinokonjunktivitt ) er det fordelaktig at vinteren har vært lang. Typisk er uttalt kløe og en del stikninger i. I tillegg til at øynene føles tørre, er svie, kløe, irritasjon og rødhet vanlig.


Noen får en følelse av å ha rusk på øyet. Enkelte kan også være plaget av tåreflod. Anders Fagerhus (35) opplevde store plager med svie og kløe i øynene for et par år siden. I jobben som grafisk designer sitter han mye foran . Emil (8): – Jeg klør om vinteren og mamma klør om sommeren.


Jeg er år og sliter verst med eksem rundt øynene. Nysing og hoste er vanlig i løpet av høsten og vinteren, og ofte er det vanskelig å vite om du. Allergi tendens til å forårsake røde, kløende og rennende øyne.


Mange hoster og er plaget av slapphet og rennende nese halve vinteren.

Typiske allergiske reaksjoner er såre øyne, eksem, tung pust og hoste, og kan lett å forveksles med forkjølelse. Tett nese, bomull i hodet, rennende øyne? Det kan være lett til meget plagsom kløe. I Norge er forekomsten av midd høyest om vinteren da vi tilbringer mest. Symptomene er tett eller rennende nese, eller kløe i øynene når man . Nysing, rennende nese, kløende øyne og tretthet.


Men etter årets strenge vinter kan vi konstatere vi at pollensesongen startet i midten av mars i den sørlige . Personer med allergisk øyekatarr opplever perioder med røde og rennende øyne samt plagsom kløe i øynene. Tårevæsken er ofte tykkere, mer slimet, enn . Pollenplager betyr at du klør i halsen, svir i øynene og nyser. ALLERGI: Mild vinter og tidlig vår høres deilig ut for de fleste av oss, men ikke . En stikkende eller brennende følelse i øyet . Men gnir du øynene for hardt eller for ofte, kan det føre til problemer. Vet du ikke hvorfor du klør i øynene, bør du oppsøke optiker eller lege, . Følelsen av stram, knusktørr og irritert hud er ofte assosiert med høst- og vintersesongen. Mens enkelte tilfeller av kløe i huden kommer av . Det er uansett veldig rødt på øyelokkene, og under øynene.


Jeg er også plaget med veldig irritert hud rundt øynene (og andre plasser) om vinteren. Kløe vinteren forekommer hovedsakelig på ansikt, hender, armer og ben. Når du har allergi, så vil det være kløe over hele kroppen, inkludert øyne, nese og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg