torsdag 22. mars 2018

Leverbetennelse kyssesyken

Kyssesyken (monomukleose) er en virusinfeksjon som rammer. Mange får også en akutt leverbetennelse i forbindelse med kyssesyken. For det første har du en leverbetennelse som skal leges.

For det andre lager kyssesyken et sant helvete for immunforsvaret ditt og du trenger all . Men kyssesyken kan man få forstørret milt og lever samt leverbetennelse. Noen blir så syke at de blir innlagt på sykehus. Ved akutt lever betennelse, akutt hepatitis, vil mange leverceller gå til grunne,. Kyssesyken kan gi forstørret lever og milt og gir en leverbetennelse.


Det finnes ingen behandling mot kyssesyke. Kyssesyke (mononukleose) er en virusinfeksjon som hovedsaklig rammer ungdom og kan gi kraftig nedsatt allmenntilstand og mild leverbetennelse. Kyssesyken, eller mononukleose som den også kalles, er en smittsom virussykdom. Som oftest er det kyssing (derav oppnavnet Kyssesyke), lån av andres flasker.


Mononukleose påvirker leveren og fører til leverbetennelse i av tilfellene. Det er en infeksjon med et virus som heter Epstein-Barr virus (EBV), et virus som tilhører gruppen herpesvirus. Jeg hadde kyssesyken for en stund siden, men var bare sengeliggende i en uke, . Kort forklart fikk jeg kyssesyken tidlig desember 201 og i midten av.

Kyssesyken er en virusinfeksjon som ofte gir en mild leverbetennelse. Man bør ikke trene hardt før leverprøvene er normalisert, og trening bør . Ved leverbetennelse blir leverens funksjoner nedsatt, og den har dermed. Mononukleose (kyssesyke) fører til leverbetennelse i omtrent av tilfellene, og siden alkohol nedbrytes i leveren, anbefaler man avhold så lenge leveren er . Kyssesyke, mononukleose, mononucleosis infectiosa, kjertelfeber,. Jeg fikk konstatert kyssesyken for ca uker siden, etter fire uker med.


På grunn av leverbetennelse forstod jeg det som om jeg skulle vente . Resultater fra blodprøven kan også gi svar på om det foreligger en leverbetennelse eller ikke. De vanligste symptmoer ved kyssesyken er halssmerter og feber. De fleste komplikasjoner er uvanlige, men man kan oppleve leverbetennelse og milt kade.


Leverbetennelse er veldig vanlig ved kyssesyke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg