tirsdag 27. mars 2018

Sukker i blodet

Blodsukkeret er en angivelse av den mengde sukker som finnes i blodet til på et gitt tidspunkt og kalles også for blodglukose. Når man snakker om blodsukker snakker man egentlig om mengden med glukose som befinner seg i blodet til en hver tid. En artikkel om regulering av glukosenivået i blodet ved hjelp av. For at cellene skal kunne ta til seg sukker er insulin nødvendig.


Også nyrefunksjonen sjekkes med å måle kreatinin i blodet og man tar en . Hos en frisk person vil insulinkonsentrasjonen i blodet øke raskt etter et. Blodsukker er et begrep som brukes om blodets innhold av glukose (druesukker), blodsukkernivå. Vanligvis er andelen av sukker i blodet forholdsvis konstant, . Det finnes også stiks som kan måle ketonlegemene i blod. Dette kan være nyttig, spesielt under graviditet og hos insulinpumpebrukere. Sukker er en viktig kilde til energi, spesielt for hjernen.


Mengden av glukose i blodet er nøye kontrollert av det endokrine systemet (kjertel). Blodsukkernivåer refererer til mengden av tilstedeværende glucose i et individs blod. Det bør holdes innenfor et normalt målområdet at legen setter for deg. Det skyldes at det er for lite insulin i blodet. Selv om sukkernivået i blodet er svært høyt, kommer ikke sukkeret inn i cellene på grunn av insulinmangelen.


Hos mange mennesker, spesielt folk med diabetes åpnes ikke cellene effektivt nok, og nivåene av sukker i blodet kan øke for sterkt i timen etter et måltid. Mennesker trenger en viss mengde sukker i blodet til å fungere skikkelig. Blodsukker, kjent mer presist som glukose, energi til hjernen, som . Blodsukker, den del av organismens glukose som sirkulerer med blodet. Sykdommen rammer omsetningen av protein, fett og karbohydrater (sukker). En av konsekvensene av ubehandlet diabetes er at blodets . Dersom det finnes glukose i blodet (blodsukker), vil hjernen være sikret tilgang på glukose.


Da er det ikke nok sukker igjen i blodet til å ernære hjernecellene. Om du føler at du spiser for mye sukker oftere enn du ønsker, skal du lese. Jarle Ramberg (40) som ble funnet død på fjellet Skoddevarre i Alta hadde for høye sukkerverdier i blodet. Blodsukkeret stiger, og når der er rigtigt meget sukker i blodet, udskilles der også sukker i urinen.


Blodsukkeret kaldes også for blodglukose. Mængden af sukker i blodet angives som en koncentration, der måles i millimol per liter. Uten behandling og forholdsregler fører denne kroniske stoffskiftesykdommen til at blodets innhold av sukker er for høyt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg