onsdag 21. mars 2018

Slitasjegikt kne

Knærne er sammen med hofteleddene de leddene i kroppen som belastes mest gjennom livet. Hver tredje person over år har skader i brusk . Slitasjegikt i kneet er som oftest en aldringssykdom som oppstår hos.

Det vanligste symptomet er smerter ved aktivitet, hevelse og vann i kneet, redusert . Hyppigst rammes leddene i knærne, hoftene, hendene og ryggraden. Ved artrose blir brusken i leddet gradvis slitt . Slitasjegikt kan gi smerte og fører til minsket bevegelighet i leddene.

For ti år siden fikk jeg besøk av en pasient med store plager fra artrose i det ene kneet. Han hadde tatt røntgenbilde av kneet og fått vurdering . Kne artrose er en lidelse som er relativt vanlig. Gradvis nedbrytning av den støtdempende brusken i kneleddet gjør . Artrose i kneleddet, også kalt slitasjegikt, er en vanlig årsak til kneplager.


Vanligst er artrose i hofte, kne, ankel og skulder. Slitasjegikt er en leddsykdom som rammer nesten alle med alderen. Slitasjegikt i hofter og knær gir mange problemer i hverdagen.


Tidligere brukte man betegnelsen slitasjegikt på artrose.

Artrose innebærer at brusken som utgjør leddflatene i kneet gradvis smuldrer bort. Dette kan skje somen naturlig følge av aldersforandringer fordi brusken med .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg