onsdag 14. mars 2018

Soppinfeksjon huden

Soppinfeksjoner i hud skyldes ulike typer sopp som angriper ulike steder av kroppen. Dermatofytt-sopp (tinea), candida og pityriasis versicolor er de vanligste . Soppinfeksjoner i huden kan komme enten av dermatofytter eller av gjærsoppene, Candida og Malassezia.

Disse finnes normalt i huden, men noen ganger kan . Hudutslett som forårsakes av sopp kan se svært forskjellig ut. Det kan være kløende, tørr, flassende hud mellom tærne, eksem på hendene, væskende . Soppinfeksjoner kan gi en lang rekke vanlige utsleltt i hud og negler.

Det finnes en lang rekke ulike typer sopp som gir forskjellige utslett og hudplager. Kløe er et vanlig symptom på sopp i huden. Foto: Science Photo Library Kløe er et vanlig symptom på sopp i huden. Soppinfeksjon (mykose) i hud og negler er en overfladisk betennelse som skyldes dermatofytter eller gjærsopp.


En soppinfeksjon på huden eller i en negl. Noen har så utbredt soppinfeksjon i huden at de må ha en tablett kur, og da bruker man gjerne Lamisil tabletter i noen uker. Det er viktig å være klar over at vi på og i kroppen har en mengde ulike mikroorganismer, blant annet sopp.


KAN VÆRE SOPP: Det er ikke sikkert de hvite flekkene som dukker opp på huden i sommersola er pigmentflekker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg