tirsdag 13. september 2016

D vitamin mangel og alkohol

Kvinner som går tilslørt og barn med veldig mørk hud har risiko for utvikling av vitamin D-mangel. Kost med lavt eller uten innhold av fet fisk. Hva slags mat bør man egentlig spise for å unngå vitaminmangel?

Mangel på vitamin D er utbredt i den vestlige verden. D-vitamin kan likevel dannes i huden ved lyseksponering, så dette. Den store forekomsten av type diabetes i Skandinavia er forbundet med mangel på dagslys og vitamin D. Andre, mer uvanlige, årsaker til nedsatt opptak av B-vitamin er alkoholisme og operasjoner av magesekken. Pernisiøs anemi er en blodmangelsykdom som rammer mellom 10-prosent av de med atrofisk gastritt. I år 20kom de første rapportene om at RA-pasienter hadde lave D-vitaminnivåer.


En helt fersk, dansk undersøkelse viser at D-vitaminmangel . Mangel på D-vitamin resulterer i ufullstendig mineralisering av benvev. Med unntak av alkoholmisbrukere finnes det ingen data som tyder på . De fettløselige vitaminene (A, E og K) kan lagres i kroppen hvis vi får mer av dem enn vi trenger. Så hva er det om å drikke alkohol som fører til en bakrus?


For eksempel, bidrar til vitamin D legemet absorbere kalsium, noe som er avgjørende for å bygge . Fordi overskydende alkohol forstyrrer den normale metabolisme af fedt , fedtopløselige vitaminer som A , D , E og K er også malabsorbed.

Mangel på vitamin D kan svekke eller skade beinvev og muskulatur i kroppen. Det skilles mellom lett til moderat og uttalt vitamin D-mangel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg