tirsdag 6. september 2016

Føflekk

Hva skal du se etter og hva skal du gjøre om du er usikker på en føflekk. Føflekker er små områder på huden som skiller seg ut fra formen og fargen på huden for øvrig. Følg med på føflekkene dine - fargeforandring, at den vokser eller kløe kan være symptom og varseltegn på føflekkreft.

Men ville du sett forskjell, og er du godt nok kjent med føflekkene på. Man hadde du klart å skille mellom en frisk og en ondartet føflekk, . Noen føflekker er medfødt, men de fleste kommer senere i livet. Hvor lett man får føflekker er genetisk bestemt, .

Kreft kan oppstå i en føflekk man har hatt lenge, eller på et nytt sted. Hvis en føflekk begynner å vokse, blir større, endrer form og farge eller til . Følg me hvis du har en føflekk som skiller seg ut. Lær deg hvordan du kan sjekke føflekkene dine selv. En føflekk eller nevus, flertall nevi (på latin nævus), er en pigmentert hudforandring som skyldes en økning av antall celler på et begrenset område.


Vi undersøker alle dine føflekker og vurderer om det er nødvendig å fjerne noen av medisinske grunner. Mindre, opphevede føflekker, spesielt i ansiktet, kan ofte .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg